Wat is regelmaat & inbakeren?

Regelmaat:

Door het inbrengen van regelmaat in de omgang met je kind wordt binnen een tot twee weken het dagelijks leven voorspelbaar. Je kind komt toe aan zijn eigen slaapbehoefte en kan zonder hulp in zijn eigen bed slapen. Het drinken gaat beter en het overmatig huilen stopt.

Regelmaat wordt toegepast bij:

  • overmatig huilen/ jengelen
  • onrustig en overactief gedrag
  • ontevredenheid, niet alleen kunnen spelen
  • veel huilen door onverklaarbare krampjes

Inbakeren:

Wanneer na 5-7 dagen regelmaat geen verbetering is opgetreden kan er met inbakeren worden begonnen. Bij het inbakeren wordt je kindje met twee doeken strak omwikkeld te slapen gelegd. Het wordt begrensd door de doeken waardoor de lichaams- bewegingen beperkt worden. Het geeft het kindje een geborgen, veilig en begrensd gevoel. Wanneer je je kind wilt inbakeren wordt aangeraden eerst overleg te hebben met het consultatiebureau om te weten of inbakeren in jouw situatie de juiste weg is.

Voor wie:

Met adviezen met betrekking tot regelmaat kan worden gestart na de kraamweek of wanneer een baby erg veel huilt/ onrustig is. Mocht regelmaat onvoldoende resultaat  geven dan kan er in combinatie met de regelmaat worden ingebakerd. Het starten met inbakeren kan tot de leeftijd van 4 maanden.

Inhoud:

Ik kom aan huis om de situatie te bekijken en adviezen te geven. Na een aantal dagen zal ik telefonisch contact opnemen om te bespreken hoe het gaat. Mocht het nodig zijn dan kom ik nog een keer aan huis en wordt er eventueel gestart met inbakeren.

Neem een kijkje bij ZwangerFit

Reacties van leden

Judith Siebrands zegt: heerlijk om nog zo sportief bezig te zijn! ik kan 't iedereen aanraden!